Співробітники Служби безпеки України викрили корупційний механізм розкрадання коштів посадовцями комунального підприємства "Київпастранс".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Протягом кількох років чиновники закуповували запасні частини та пневматичні шини для міського транспорту у низки комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів вартістю. Розкрадання державних та комунальних коштів відбувалося й при оплаті підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами значно вищими за середньоринкові", - сказано у повідомленні.

Читайте також: У Львові п`яний комунальник трактором протаранив автомобіль

За даними СБУ, виведені гроші посадовці переводили у готівку через створені фіктивні фірми та привласнювали. Всього за останні чотири роки службові особи КП "Київпастранс"незаконно привласнили майже 40 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Співробітники СБУ спільно з міліцією провели санкціоновані обшуки, в результаті яких вилучили документацію та магнітні носії інформації, які підтверджують факти здійснення протиправної діяльності. Серед усього іншого, правоохоронці вилучили уставні документи та печатки фіктивних структур.