У Слов'янську правоохоронці затримали двох жителів міста. Вони вкрали приватну колекцію рідкісних старовинних монет.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

Із заявою про викрадення в міліцію звернувся 42-річний місцевий житель. Він розповів, що зловмисники, винесли з його будинку коштовну колекцію монет.

Потерпілий шість місяців був у Росії на заробітках. Про викрадення дізнався, коли повернувся додому. Чоловік протягом багатьох років збирав свою колекцію.

У будинку, під час його відсутності, мешкав його молодший брат. Але той не помітив зникнення монет.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Читайте також: У Слов'янську і Краматорську торгували підробленою горілкою (фото)

Згодом правоохоронці встановили, що злочинцями виявились 29 та 21-річні місцеві жителі. Вони викрадали колекцію по частинам. Крадії кілька разів приходили до брата колекціонера і пили разом спиртні напої. Коли ж господар засинав від алкоголю, вони й виносили монети, а після продавали цінності скупникам.

Правоохоронці вилучили і відправили ​​на експертизу частину колекції. Вона має встановити її вартість. Міліціонери й далі працюють над пошуками решти монет.

За даним фактом ведеться досудове розслідування за статтею Кримінального кодексу "крадіжка". Злочинцям загрожує позбавлення волі на строк до шести років.