Сесія міської ради Дзержинська Донецької області на виконання закону про декомунізацію вирішила перейменувати місто на Торецьк – за назвою річки Казенний Торець, що тече біля міста.

Як інформує Донецька обласна державна телерадіокомпанія, секретар міськради Юрій Євсюков повідомив, що міська рада вирішила направити клопотання про таке перейменування міста до Верховної Ради України, яка має такі повноваження.

За його словами, з пропозицією назвати місто Торецьком до міської адміністрації звернулися близько 15 громадян і організацій. Тепер усі вони можуть претендувати на фінансову винагороду на суму в 10 тисяч гривень, яку, за повідомленнями, пообіцяв голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський тому, хто запропонує найкращу назву для міста.

Читайте також: Декомунізація дісталася до Запоріжжя: замість червоної зірки годинник (фото)

Як сказав секретар міськради, тепер планують зібрати всіх претендентів, щоб разом із ними вирішити долю цього призу: чи поділити його між усіма, чи пожертвувати на інші цілі.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина
Показати ще

Нинішній Дзержинськ, а до 1936 року Щербинівка, був перейменований на честь радянського діяча Фелікса Дзержинського, який створив і очолював репресивні органи радянської Росії, а потім СРСР із 1918 року до своєї смерті в 1926-му і за свою діяльність заслужив прізвисько "залізний Фелікс".