Бойовики продовжують накопичувати сили і засоби в районі Спартака і північніше, а також у районі Донецького аеропорту. Про це координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

"На цих ділянках відзначається різке збільшення кількості живої сили противника і озброєння, включаючи АГС-17 і СПГ-9 "Коп'є". Всього на ці ділянки прибуло додатково до 600 бойовиків, розбитих на 4 групи", - повідомив він.

За його словами, з боку Первомайська на Кіровськ бойовики перекидають особовий склад на вантажних автомобілях і в автобусах у супроводі ББМ.

Тимчук повідомив, що перекидання відбувається в рамках ротації бандформувань, які в останні місяці обстрілювали позиції сил АТО в районі н.п.Попасна, Катеринівка і Оріхове.

Читайте також: Воїни АТО показали українцям "очі війни" (фото)

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відзначається, що в ході ротації підрозділи терористів змінюються меншими підрозділами, що викликано браком живої сили у командування російсько-терористичних військ.

За словами Тимчука, хоч в зоні АТО і спостерігається відносно спокійна обстановка, в районі північніше Мар'їнки і в районі Донецького аеропорту протягом доби бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї як на нейтральній смузі, так і у себе на позиціях.