Через фінансові борги харківське підприємство "Міськелектротранс" має позбутися 57 тролейбусів та 10 трамваїв. Згідно із рішенням Вищого господарського суду, ці транспортні засоби підуть у власність компанії "Приватні інвестиції".

Користуватися новими тролейбусами та трамваями у Харкові почали ще у 2006 році. Тоді фірма "Лізинг" взяла кредит у "Кредобанка" на купівлю транспорту. Усі машини передали у платне користування "Міськелектротранс", але вони були заставним майном для банку.

Представники "Лізинг" перестали виконувати свої кредитні зобов'язання, "Кредобанк" передав цю справу колекторам з "Приватних інвестицій". Про це повідомляє "Наші гроші".

Харківська мерія намагається оскаржити таке рішення, адже вона оплатила більше 50 млн. гривень за ці транспортні засоби. Але суд вважає, що 57 тролейбусів та 10 трамваїв мають перейти до "Приватних інвестицій", адже попереднім їхнім власником була компанія "Лізинг".

Влада міста могла б претендувати на транспорт лише у разі повного розрахунку за боргом, який складає 120 млн. гривень.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Читайте також: На українсько-польському кордоні перехопили велику контрабанду цигарок (фото, відео)

Нагадаємо, Харків є єдиним містом України де трамваї постійно сходять з колій. Мешканці називають такий феномен "трамвайний дрифт".