Апеляційний обласний суд Львова 20 жовтня визнав винним у хабарництві в.о. ректора Львівської фінансової академії Петра Буряка. Мірою покарання був обраний штраф у розмірі 25,5 тисяч гривень.

Про це повідомили в прокуратурі Львівської області.

Суд прийняв рішення зняти арешт з майна ректора - будинку і квартири. А також, повернути йому заставу за звільнення в розмірі 97 тисяч гривень.

У березні цього року правоохоронці затримали Буряка "на гарячому", якраз при отриманні хабара в 2 тисячі доларів.

Під час проведення обшуку його кабінету були знайдені: 14 тисяч доларів, і записи про отримання хабарів. Вдома у ректора виявили 22 тисячі доларів, 57 тисячі євро, 1,5 тисяч фунтів стерлінгів і 40 тисяч гривень. Також, у нього вилучили 5 кг золота.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Відразу ж після арешту колектив Львівської академії обрав Буряка ректором.

Дружина Петра Буряка Галина повідомила ЗМІ, що на двох вони з чоловіком заробляли на місяць 15 тисяч гривень. Такі гроші збирали багато років, і відкладали на лікування за кордоном, а золота у них взагалі не було.

Читайте також: У Черкаській області депутат міськради погорів на хабарі у $ 15 тисяч

Нагадаємо, що в жовтні Печерський районний суд відмовився продовжувати домашній арешт скандальному екс-ректору Податкової академії.

Він підозрюється в привласненні і розтраті майна в особливо великих розмірах.