Правоохоронці перекрили черговий канал контрабанди харчів з України до Російської Федерації. На цей раз через кордон намагалися переправити сало. Про це повідомляє СБУ.

У ході слідства з'ясувалося, що перевалочна база, де накопичувалися і зберігалися продукти, знаходилася у Сумській області. Потім частину продукції планували незаконно переправляти до Росії, а частину реалізувати в Україні.

Коли спроби переміщення товарів через сумську ділянку кордону виявилися невдалими, зловмисники намагалися вивезти продукцію до Росії через Харківську область.

Читайте також: У "ЛНР" провозять українські продукти через Росію (документи)

Співробітники СБУ затримали контрабандистів, коли вони з вантажем сала загальною вагою 20 тонн прямували до державного кордону. Супроводжуючі документи на вантаж були підробленими, також не було документів ветеринарної служби.

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Сало вилучили з обігу.

Нагадаємо, днями прикордонники також затримали на українсько-російському кордоні у Сумській області автомобіль з 13 мішками контрабандного сала.