Життя в окупованому Донецьку відбилося на оголошеннях, які подають місцеві жителі. Про це написав журналіст Максим Ксілантьев для видання "ОстроВ".

Більшу частину рекламного поля займають пропозиції перевезення та проведення фінансових операцій. Також донеччани активно пропонують скористатися послугами з оформлення електронних перепусток.

Так, приватні перевізники є єдиним шансом для місцевих жителів виїхати на підконтрольну українській владі територію. Вартість проїзду коливається залежно від виду транспорту, напрямку і відстані. Проїзд в Україну коштує дорого. Наприклад, до Костянтинівки обійдеться пасажиром в стільки ж, скільки коштує шлях до Москви - 1500 рублів. При цьому журналіст зауважив, що в мирний час проїзд до Костянтинівки коштував 15 гривень.

"Автоперевізники готові організувати ваш переїзд з Донецька в будь-яку точку України. Мінімальна вартість становить 9 грн за кілометр. Приміром, проїзд з Донецька до Києва обійдеться приблизно в 8000 грн", - написав Ксілантьєв.

Читайте також: У мережі порівняли поведінку єгиптян і бойовиків "ДНР" після падіння А321 і МН17(фото)

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На другому місці після транспортних послуг у донеччан стоїть потреба в переведенні в готівку грошей з банківських карт і закордонних грошових переказів.

"При переказі гривні і знятті готівки в рублях клієнту обіцяють" бонус "від 25% до 40%. Бонусом називається різниця між "офіційним банківським курсом "1:2 і курсом проведення операції. Якщо клієнт наполягає на виплаті гривні, то при переведенні в готівку втрачає мінімум 4% ", - зазначив автор.