У Москві помер відомий російський кінорежисер Георгій Юнгвальд-Хількевич. Про це повідомляє Ехо Москви.

"Юнгвальд-Хилькевич помер у Москві у середу у віці 81 року", - інформує Союз кінематографістів.

Славу Георгію Юнгвальд-Хилькевичу принесла серія фільмів про Д'артаньяна та трьох мушкетерів.

Серед інших найвідоміших фільмів режисера - "В'язень замку Іф", "Ах, водевіль, водевіль" та "Сезон чудес" за участю Алли Пугачової та Михайла Боярського.

У 1990 році Юнгвальд-Хилькевич став заслуженим діячем мистецтв Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки, у 1995 році отримав таке ж визнання в Україні.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Читайте також: Помер депутат і один з ідеологів "Партії регіонів" Володимр Демидко

З 1966 по 1990 рік митець працював штатним режисером на Одеській кіностудії.

Потім переїхав до Москви, де в 1997 році став головним режисером, сценаристом і художником у Театрі кішок Юрія Куклачова. В якості художника-постановника оформив безліч вистав у театрах Одеси, Москви, Ташкента та Парижа. З 2003 року працював художником-оформлювачем у московському Театрі Сатири.

Режисер останнім часом мав проблеми зі здоров'ям, за 8 днів перед смертю він був госпіталізований до Боткінської лікарні.