Інвестори з Китаю планують побудувати теплову електростанцію у Львівській області. Вона використовуватиме водовугільне паливо для виробництва енергії. Максимальна потужність ТЕЦ складатиме близько 100 МВт.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Плани будівництва обговорили керівник облдержадміністрації Олега Синютка та представниками китайських вугільних компаній China Coal Technology & Engineering Group та Beijing Huayu Engineering Co., Ltd.

Китайці вже мають досвід проектування та будівництва ТЕС на водовугільному паливі. Вони споруджували аналогічні проекти у Пекіні та інших містах.

Читайте також: Китай буде співвласником деяких українських сонячних електростанцій

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Такий тип палива дозволить значно скоротити витрати при виробництві теплової і електричної енергії. Воно, за словами інвесторів, значно екологічніше, ніж звичайне вугілля.

Крім того, представники китайських компаній готові звести у майбутньому збагачувальну фабрику. Її розмістять у районі Львівсько-Волинського вугільного басейну. Це дозволить використовувати підготовлене вугілля для виробництва енергії на новій ТЕС.