Комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Харкова перейменувала Фрунзенський, Жовтневий і Дзержинський райони міста, при цьому залишивши їх колишні назви.

Про це повідомляють у прес-службі Харківської міської ради.

"У рамках процесу декомунізації та зміни назв топонімів Фрунзенський район у місті Харкові залишиться Фрунзенським, але буде названий не на честь революціонера Михайла Фрунзе", - підкреслюють в повідомленні.

Як з'ясувалося, район отримає назву на честь лейтенанта Тимура Михайловича Фрунзе - льотчика-винищувача 161-го винищувального авіаційного полку.

"Комінтернівський район, попри свою комуністичну назву, не підпадає під дію закону про декомунізацію", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У міськраді пояснили, Комінтернівський район був створений у 1940 році з частин Червонозаводського і Сталінського районів, а свою назву отримав за назвою Заводу ім. Комінтерна.

Читайте також: У Харкові загорівся ринок Барабашова (фото)

Дзержинський район буде названий на честь брата голови Всеросійської надзвичайної комісії Фелікса Дзержинського - Владислава Едмундовича, який очолював земську лікарню Харківської губернії і кафедру неврології та психіатрії Харківського університету.

У свою чергу, Жовтневий район буде названий так на честь місяця, в якому Україна була звільнена від фашистських загарбників.