Працівники Служби безпеки України разом з прокуратурою припинили діяльність конвертаційного центру в Черкаській області.

Як повідомляє прес-служба СБУ, центр вивів у "тінь" понад 60 мільйонів гривень.

"Організатори конверта протягом двох років надавали "послуги" з відмивання грошей, ухилення від сплати податків та обготівковування коштів. Для прикриття протиправної діяльності конвертцентр займався нібито купівлею-продажем будівельних матеріалів та виробів з деревини. Насправді, через укладання фіктивних угод на постачання товарно-матеріальних цінностей він "обслуговував" понад двадцять комерційних структур реального сектора економіки", - сказано у повідомленні.

За даними правоохоронців, за свої послуги організатори конвертцентру брали 5-10% від виведеної у "тінь" суми.

Читайте також: У Харкові ліквідували конвертцентр із 300-мільйонним обігом

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Співробітники СБУ затримали організаторів під час передачі "клієнтам" чергової партії готівки у сумі понад 300 тисяч гривень. Під час обшуків вилучили понад двадцять печаток, "чорну" бухгалтерію, чекові книжки, що свідчать про факти переведення коштів у готівку.

Окрім того, правоохоронці вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію та статути підприємств, які підтверджують зв'язок фіктивних фірм з реально діючими суб'єктами підприємницької діяльності.