Акредитаційна комісія Міністерства освіти та науки позбавила ліцензій вищі навчальні заклади, які розміщені на тимчасово окупованих бойовиками територіях Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Прийнято рішення позбавити ліцензії вищі навчальні заклади, які розташовані на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження", - розповіли у відомстві.

Окрім цього, дозволи на проведення навчання заберуть і у вишів, що працюють у анексованому Росією Криму. Вони, відповідно до українського законодавста, не зможуть працювати надалі.

Читайте також: Переміщені із Донбасу виші "повільно вмирають"

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, з території окупованого з Донбасу вже евакуювали понад десять вишів. Зокрема, Донецький національний університет. Він продовжив в свою роботу у Вінниці.

Його розмістили у приміщеннях заводу "Кристал".

Луганський державний медичний університет також прийняв рішення переїхати з Луганська. Тепер він працює в місті Рубіжне Луганської області.