Ще двоє учасників терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" здалися українським силовикам. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Було встановлено, що один з них вступив до так званого "ополчення" ще навесні 2014 року. Чоловік зізнався, що ніс службу на блокпостах у Слов'янську, але участі у бойових зіткненнях не брав. Ще до визволення міста українською армією він виїхав до Росії. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що усвідомив хибність ідеології псевдодержави і зрозумів всю безперспективність ситуації.

Згодом, дізнавшись про програму СБУ "На тебе чекають вдома", він вирішив скористатися її умовами, бо рідні колишнього бойовика залишилися в Україні.

Читайте також: Бойовик "ЛНР" закликав терористів повернутися додому (відео)

У Службі безпеки зазначили, що після завершення досудового розслідування, в процесі якого будуть встановлені всі факти участі чоловіка у незаконних збройних формуваннях, суд розглядатиме питання щодо звільнення його від кримінальної відповідальності.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Ще один учасник терористичної організації "ЛНР" також добровільно вийшов з її лав та здався правоохоронним органам.

За словами колишнього бойовика, він проходив службу в одному з підрозділів тилового забезпечення, що дислокується у Луганську. Стверджує, що участі у бойових діях не брав.

Після проведення перевірки та слідчих дій він, відповідно до законодавства України, може також розраховувати на звільнення від покарання.