У Хмельницькій області правоохоронці блокували неконтрольований канал міжнародного телефонного зв'язку. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники розмістили спеціальне програмно-апаратне телекомунікаційне обладнання в кількох приватних будинках Кам`янця-Подільського.

Вдалося встановити, що міжнародний трафік за допомогою технології ІР-телефонії надходив з-за кордону, у тому числі й з Росії, в обхід міжнародних центрів комутації.

"Після відповідної обробки? трафік під виглядом місцевих телефонних розмов направлявся на мережі українських операторів мобільного зв'язку", - повідомили у СБУ.

Читайте також: СБУ ліквідувала канал зв'язку терористів з російськими кураторами

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Під час обшуків правоохоронці вилучили майже дві тисячі SIM-карток, два GSM-шлюзи для маршрутизації трафіку та інше спеціалізоване обладнання.

У відомстві зазначили, що телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися у тому числі і терористами "ДНР/ЛНР" для спілкування з російськими кураторами.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, триває подальше розслідування.