Мешканці Києва будуть сплачувати за опалення відповідно до температури на вулиці. Наразі такі тарифи не практикують у регіонах.

Про це пише ТСН.

"За тепло нарахували 292 гривні і 02 копійки, значить, це за 70 метрів, з розрахунку 4,22 гривні за квадратний метр", - розповідає одна із столичних жительок, яка, за її словами, субсидії не має.

Читайте також: Виробники почали закладати у ціну товарів подорожчання газу і електрики

Із тарифом "експериментують "щомісяця, залежно від температури повітря. Коли на вулиці тепліше, то батареї стають холоднішими, і тариф одразу меншає. Коли зимно на вулиці, то батареї працюють на повну, і тариф росте до максимальних 16 гривень за квадратний метр.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Звісно, багато хто ще влітку встановив теплові лічильники.

"Було 9, 20 грн за метр, а стало 5, 11. Ми переплачували без лічильників шалені суми", - написав один із користувачів соціальних мереж.

У Кабінеті міністрів також ведуть переговори про те, щоб прив'язати тариф на опалення до температури повітря на вулиці. Тобто такі "експерименти" можуть поширитися на інші міста.

Нагадаємо, уряд хоче прив'язати рахунки до температури повітря на вулиці. Яценюк заявив, що громадяни не мають "опалювати атмосферу".