У місті Лозова, що у Харківській області, демонтували черговий комуністичний монумент. З постаменту зняли величезний знак серпа і молота.

Про це повідомляє місцеве видання "Інфопорт".

Знак почали демонтувати 3 грудня о 9 ранку комунальники підприємства "Теплоенрго". Висота монумента складає 15 метрів. Для того, щоб його зняти робітникам знадобилось дві години.

Роботі комунальників ніхто не заважав. Вони з допомогою автокрану обережно опустили монумент на землю, відрізали один з боків. Вантажівка вивезла всі частини на територію підприємства.

Знак віддали "Теплоенерго", щоб вони використали його на виробничі потреби або на ремонтні роботи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Комунальники "Теплоенерго" зріжуть й інший знак серпа та молота, на в'їзді до Лозової з боку Харкова.

Місця, де були монументи не залишаться пустими. На міській площі Праці встановлять знак на честь людей праці, а на площі Соборності з'явиться монумент борцям за незалежність України.

Читайте також: Херсонці голосуватимуть онлайн за нову назву району міста

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла чотири закони, які пов'язані з декомунізацією в країні. Вони забороняють радянську символіку та засуджують комуністичний режим.

Під час Революції гідності 8 грудня 2013 року в Києві повалили пам'ятник Леніну і після цього в країні почався так званий "Ленінопад". За перший рік пам'ятники вождю комунізму демонтували в усіх підконтрольних Україні обласних центрах. Винятком стало лише Запоріжжя.

Але там знайшли вихід: Леніна, залежно від події, вдягають у вишиванку, або у майку національної футбольної збірної.