Херсонська міська рада проводить опитування відносно перейменування Комсомольського району міста. Воно проходить згідно із законом про декомунізацію. Відповідне онлайн-опитування з'явилось на сайті міськради та її виконавчих органів.

Про це повідомляє "УНН".

Депутат Херсонської міськради Станіслав Трошин розповів, що наразі йде перехід до другого етапу декомунізації. Під час першого вирішувалось питання перейменування вулиць, скверів, адміністративних одиниць.

"У зв'язку з тим, що більшість були депутатами від Партії регіонів , які не давали цього зробити, не було змоги у повній мірі реалізувати вимоги цього закону на першому етапі", - наголосив він.

На наступному етапі вже міський голова приймає і видає рішення про перейменування. Щоб розпорядження знайшло порозуміння серед жителів міста необхідно проводити громадські обговорення та слухання.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Більшість херсонців, за його словами, підтримали перейменування Комсомольського району, але тепер постало питання про нову назву.

Читайте також: Декомунізацію на Донбасі завершать 21 грудня - Жебрівський

Мешканцям міста запропонували декілька варіантів перейменування. Зокрема, Індустріальний, Корабельний, Кошовий, Покровський. Також у опитуванні є пункт, щоб нинішню назву залишити без змін.

Голосування триватиме до 10 січня наступного року.

Загалом у місті планують перейменувати 48 назв вулиць, бульварів, проспектів, провулків, площ та інших топонімів.