Кав'ярню мережі "Львівська майстерня шоколаду" закрили через гострий конфлікт із самопроголошеним "очільником" у Донецьку.

Про це пише fineinform.com.ua.

"Прикро, що нас залишили без роботи, але все буде добре! Ми вас любимо і місто Донецьк!", - ідеться у записці від працівників на зачинених дверях закладу.

Читайте також: Львівські шоколадники відмовили в каві меру-сепаратисту

Конфлікт спалахнув тиждень тому через небажання співробітників виступити перед телекамерами каналу "Россия 24", який мав продемонструвати, що у "псевдореспубліці" працює кафе, де вільно спілкуються українською мовою.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат
Показати ще

У буремному закладі відмовились на камеру обслуговувати так званого "главу ДНР" Ігоря Мартинова, і таким чином - російську пропаганду.

Донецький політолог-сепаратист Роман Манекін засудив вчинок, заявивши, що в усьому винні власники закладу "за межами Донеччини". Він провів сумнівну аналогію із мером Львова та імовірним донецьким кафе.

"Що було б, якби ДНР відкрило кафе у Львові, а керуючий вирішив не пускати в нього мера міста?", - сказав він.

За його словами, "республіка" легко замінить львівський шоколад бабаєвським, натякаючи на відому фабрику солодощів із Москви.