Відповідно до матеріалів дослідження, проведеного науковим співробітником астрономічного інституту МДУ Ольги Возякової, Надія Савченко потрапила в неволю ще до початку обстрілу артилерії. Це означає, що вона не причетна до загибелі російських журналістів Корнелюка і Волошина.

Про це свідчать матеріали експертизи, які були оголошені сьогодні, 23 грудня, під час суду в Донецьку (Ростовська область Росії), повідомляють в "Радіо Свобода".

З проханням викликати на допит експерта Ольгу Возякову звернувся захисник у суді по справі Савченко − Ілля Новіков.

Читати також: Савченко привітала з Новим роком саморобною ялинкою

Експертизу відео було проведено 17 червня 2014 року. Саме в цей день Надію Савченко було взято в полон.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

Експертизою вдалося визначити точний час інциденту. Відповідно до інформації матеріалів дослідження, Надія потрапила в неволю ще до початку обстрілу із артилерії, через який російські журналісти Корнелюк і Волошин загинули. Це підтверджують і фото, опубліковані Новіковим у своєму твіттері.

Як відомо,українку Надію Савченко звинуватили у загибелі цих російських журналістів.