Святкові та вихідні дні 2016 року забрали життя 17 українців. З них, від початку року, у лікарнях померли від переохолоджень та обморожень п'ятеро людей, повідомляє міністерство охорони здоров'я.

547 людей були шпиталізовані. 653 мешканців звернулися до лікарів за допомогою. Нагадаємо, що на початку січня в низці регіонів України були сильні морози. Температура падала до мінус 20.

Поряд з цим через складні погодні умови в 2016 році на українських дорогах у ДТП загинуло 12 осіб, 117 було травмовано. Всього по Україні було зафіксовано 487 дорожньо-транспортних пригод.

Основними причинами ДТП стали порушення водіями правил дорожнього руху, а також неврахування ними складних погодних умов. Найбільш аварійними стала Рівненська, Львівська, Закарпатська, Чернівецька, Вінницька, Кіровоградська та Миколаївська області. Нагадаємо, через різке погіршення погодних умов обмежено рух вантажного та пасажирського транспорту на частини автодоріг Одеської та Запорізької областей.

Читайте також: В'їзд до Києва перекрили через негоду

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше у МОЗ України опублікували поради щодо того, як уникнути переохолодження. Зокрема, там радили: одягатися багатошарово (це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне), захищати відкриті ділянки шкіри, брати запасний одяг, не виходити на мороз голодним, заходити кожні півгодини-годину у тепле приміщення, по можливості брати із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом, працювати руками, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах, не перевтомлюватися. Серед того, що категорично не можна на морозі: торкатися металу, як голими руками, так і язиком, вживати спиртне.