Канадський професор Університету Лаваля (Квебек) Жан-П'єр Сіруа-Трахан виявив кінозапис, на якому зображений французький письменник Марсель Пруст. Це єдине збережене відео з відомим письменником.

Пруст потрапив в кадр в 1904 році під час зйомки весілля, пише видання Le Monde. Письменник був гостем на весіллі доньки свого друга Анрі Греффюля Елен, яка виходила заміж за Армана де Грамона, графа де Гиша. Присутність літератора на цьому весіллі була документально підтверджена раніше.

Пропонуємо вам подивитись віднайдене відео. Пруст з'являється на плівці на 37-й секунді.

Марсель Пруст - автор книжкового циклу "У пошуках втраченого часу". Його друг, Анрі Греффюль, став прообразом одного з персонажів цієї серії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як писав сайт Знай.ua, Пруст - яскравий приклад мандрівника, який відкрив нові двері в невідомий світ і досліджував його якомога докладніше, не покидаючи свого затишного кабінету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ