Сучасне життя неможливе без мобільного телефону. В першу чергу це зв'язок з рідними, друзями, на роботі кожної сучасної людини.
Вчені з Європи та Сполучених штатів Америки з'ясували, що звичка постійно перевіряти свій мобільний телефон або інший гаджет має негативний вплив на роботу людського організму.

У ході досліджень вдалося визначити, що мобільний телефон впливає на біоритми людини. На думку експертів, на першому місці по негативному впливу є смартфон. При частому і тривалому використанні він чинить негативний вплив на мозкову діяльність людини. З-за цього погіршується пам'ять, з'являється "розсіяна увага". Не дарма багато країн забороняють користуватися мобільним телефоном за кермом автомобіля і при виконанні роботи, яка вимагає сконцентрованості.

Вчені провели експеримент, де брали участь дві групи добровольців з 40 чоловік. Люди мали вік від 20 років до 50 років. Перша група постійно користувалася мобільним зв'язком, в звичайному ритмі, як ми це робимо в житті, а друга група - не більше години в день. Протягом усього експерименту добровольці вели записи в щоденнику, де відзначали зміни в стані здоров'я.

По закінченні експерименту вчені зробили аналіз результатів, які показували, що понад 40 відсотків учасників другої групи принесли наполовину заповнені щоденники. Це говорить про те, що рідкісне використання мобільного телефону практично ніяк не позначається на здоров'ї. Перша група скаржилася на відсутність сну, погіршення уваги, погіршення стану здоров'я в цілому.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вчені зробили остаточний висновок про те, що не тільки ігри, спілкування в соціальних мережах, оновлення новин, пошти порушують біоритми людини. Наша короткочасна пам'ять приходить в стан "сплячого режиму". Це дивовижний факт, але перша група добровольців за весь час експерименту мало чого пам'ятали.

В наш час дуже складно відмовитися від використання мобільного телефону, так як багато чого залежить саме від цієї техніки, але потрібно як мінімум намагатися обмежувати марне використання мобільного телефону.

Ранее портал "Знай.ua", рассказал о том, что вчені досліджували людей із зайвою вагою і виявили характерну особливість мислення. Новий проект реалізували дослідники з Кембриджського університету. Вони спостерігали за людьми із зайвою вагою і знайшли закономірність між пам'яттю і масою тіла.