У кожного був такий момент, коли ловиш себе на думці, що часто розмовляєш наодинці з самим собою. Для деяких це нормальна і навіть кумедна звичка, яка допомагає розібратися в багатьох речах. Але деякі люди бояться зізнатися в тому, що періодично ведуть монолог із самим собою вголос.

Вчені стверджують, що розмови з собою це не психічні відхилення. Деколи, такі розмови позитивно впливають на роботу головного мозку.
Вчені психологи провели експеримент, в якому брали участь дві групи людей. Перша група учасників повинні були шукати в приміщенні речі, які заздалегідь були заховані помічниками. При цьому, в процесі пошуку добровольці повинні були коментувати свої дії.

В цей час друга група учасників отримала таке ж завдання, але вже шукати предмети мовчки. За результатами експерименту було виявлено, що розмови з самим собою прискорюють мислення і допомагає в короткі терміни зробити правильне рішення. Коли ми промовляємо вголос поставлене завдання підвищується ймовірність того, що воно буде виконано.

Коли ми говоримо свої думки вголос вони допомагають сконцентруватися і впорядкувати ті самі думки по поличках.

Тому розмовляйте з собою сміливо і не бійтеся зізнатися щодо своїх монологів іншим.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що відомий художник Айвазовський свого часу придумав чудовий метод для тренування фотографічної пам'яті. Метод полягає в тому, щоб покласти перед собою предмет, бажано трохи складний за формою і ретельно його вивчити з усіх боків. На це буде потрібно якийсь час, щоб запам'ятати всі деталі. Потім закриваємо очі і намагаємося відтворити картину і повністю описати предмет, за яким ви так пильно спостерігали. Не біда, якщо з першого разу не вийде описати повністю всі деталі. Для цього ми і тренуємося, щоб після кількох спроб описати предмет до найменшої тонкощі.