У цьому році 9 травня українці в черговий раз відсвяткують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже зараз співробітники українських телеканалів готують випуски до цієї знаменної дати, а журналісти шукають цікаві сюжети. Ну, і режисери, звичайно, вносять свою лепту: знімають військове кіно.

Знай.ua вдалося потрапити на знімальний майданчик, де якраз знімали фільм, приурочений до 9 травня. Робоча назва стрічки «Останній день війни». Кіношники не люблять говорити про фільм до його виходу, тому ім'я режисера, імена головних акторів, так і не вдалося з'ясувати.

Про що кіно

[[{"fid":"177077","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"960","width":"1280","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Картина оповідає про останній день війни і про велику роль, яку зіграв у цих травневих днях наш співвітчизник лейтенант Олексій Берест. У радянській історії говориться, що прапор над рейхстагом підняли Михайло Єгоров та Мелітон Кантарія. Хоча насправді брав участь у цьому і українець Олексій Берест, якого з незрозумілих досі причин вирішили не згадувати у хроніці.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«У цьому фільмі глядачі якраз і побачать, що довелося пережити Бересту, - розповідають співробітники знімальної групи. - Ми повинні знати, який він залишив слід у військовій історії. Країна повинна знати свого героя».

Рейхстаг у Києві

[[{"fid":"177079","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"719","width":"1280","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

За сюжетом найголовніші події фільму проходять поруч або в самому Рейхстазі. Режисер вирішив не будувати декорації, а використовувати схожі на німецькі споруди напівзруйновані будинки у Києві. Відповідну локацію знайшли в Голосіївському районі столиці, де і були зняті кадри з Рейхстагом.

«Доводиться знімати з ранку до ночі, поки дозволяє погода, - розповіли актори, які задіяні у масовці. - Але це нічого, нам подобається ».

Знай.ua поговорила з одним з акторів, який зіграв у фільмі роль німецького полковника Оберста Шульца Олександром Хлестаковим.

«Для мене це перший досвід у кіно, - розповів він. - Часир мені говорили, що я схожий на німця і ось тепер це зіграло на руку».

За словами Олександра, він не відчував ніякого дискомфорту в тому, що йому довелося грати роль фашиста.

«Я нормальна людина і не приймаю фашизм, - сказав актор. - Але це кіно, це мистецтво. Свого часу Леонід Бронєвой геніально зіграв шефа гестапо Генріха Мюллера у «Сімнадцяти миттєвостей весни». Його гра запам'яталася на століття».

[[{"fid":"177083","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"719","width":"1280","style":"font-size: 14px;","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Також Олександр розповів про найскладніше, за його словами, у роботі актора.

«Найчастіше доводиться приходити на 8-9 ранку і починати чекати своєї сцени. Може пройти весь день і лише тоді настає твоя черга, - поскаржився він. - Дуже складно не перегоріти, чекаючи так довго. Тому найчастіше актори травлять байки один з одним або вчать текст, щоб хоч якось згаяти час».

Двухсерийная військова драма, з робочою назвою «Останній день війни», з'явиться 9 травня на одному з українських телеканалів.