Прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив, що спецслужби Кремля намагалися від імені президента України Петра Порошенка організувати телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Про це Цеголко написав у Facebook, зазначивши , що це "ще одна ознака російського сліду в нападі на Генеральне консульство Польщі в Луцьку" .

"Ще одна ознака російського сліду в нападі на Генеральне консульство Польщі в Луцьку. Російські спецслужби спробували від імені України організувати ввечері телефонну розмову з Анджеєм Дудою. Так звані "пранкери" не знали, що розмова вже відбулася, а канцелярія президента Польщі в постійній координації з Адміністрацією президента України", - написав він.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Порошенко зателефонував президенту Польщі і в ході телефонної розмови обговорив із Анджеєм Дудою інцидент із обстрілом польського консульства в Луцьку. Глава держави запропонував залучити польських фахівців до складу оперативно-слідчої групи для встановлення винних у нападі на консульство. Крім того, Порошенко і Дуда погодилися, що "ніякі провокації не повинні впливати на дружні польсько-українські відносини".