Смертельно хворі пацієнти сподіваються на воскресіння після смерті та віддають свій мозок для пересадки донорам. Італійські хірурги найближчі три роки планують розпочати операції з пересадки головного мозку, який був попередньо заморожений.

"Люди, мозок яких був підданий кріогенної заморожування, можуть бути" розбуджені "не пізніше, ніж через три роки, -заявив італійський хірург-новатор виданню The Telegraph.

Спочатку професор Серджо Канаверо планує пересадити голову, а згодом і сам мозок.

Як пише видання,хворі чи паралізовані люди розпоряджаються віддати частини свого тіла, зокрема мозок на кріозаморозку, які згодом помістять у донорське тіло та таким чином воскресять померлого.

За словами Канаверо, трансплантація мозку може бути досить успішною, оскільки цей орган вважається нейтральним та має всі шанси прижитися в організмі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Однак може виявитися проблематичним те, що нічого у вашій первісної тілесної оболонці не залишиться колишнім. Вашої голови не буде на місці - адже ваш мозок пересадять в абсолютно іншу черепну коробку. Це створює нову ситуацію, яка, звичайно, буде непростий ", - додав хірург.

А от британські вчені скептично поставились до цієї ідеї. За словами професора у галузі нейронаук Клайва Коена, температурні перепади мозку можуть завдати йому непоправної шкоди. І навряд чи будуть успішні пересадки такого делікатного та складного органу.

Своїм експериментом Серджо Канаверо також прагне довести , що подібна операція може змінити людську свідомість на навіть погляди на релігію. "Якщо ми зможемо довести, що наш мозок не породжує свідомість, релігії будуть знищені назавжди. В них більше не буде потреби, так як людям більше не доведеться боятися смерті", - заявив італійський вчений.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", нейробіологи розповіли, як покращити пам'ять. В основі методу лежить електростимуляція мозку.