Віце-президент по глобальному аналізу американської аналітичної компанії Stratfor Рева Гужон перерахувала країни, де Росія може почати агресію.

"Балкани стали ще однією ареною, де виросла активність Росії. Звичайно, Росія намагається грати роль шкідника в Чорногорії, щоб перешкодити її інтеграції в НАТО", - сказала Гужон, передає "Апостроф". Також в якості нової гарячої точки Кремля може стати Лівія.

Також вона зазначила, що необхідно звернути увагу на поставки російської зброї до Сербії. Це змусить ЄС зосередитися на Балканах, що відверне їх увагу від України.

"Якщо Росія хоче зрушити з мертвої точки в питанні санкцій, України, всіх цих великих питань, вона потребує нових театрах військових дій, щоб привернути увагу Заходу. Тому я думаю, що Балкани - дуже логічне місце для Росії, щоб знову розпалити напругу" , - зазначила представник розвідки.

Чи не виключила експерт Кавказ, зокрема Нагорний Карабах. Тут Росія має хороші перспективи, тому як Туреччина та Іран зайняті іншими проблемами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Кремль продовжує нарощувати присутність власної армії і озброєння в Криму. Після двох років анексії півострова Росією, кількість російських військових в окупованому Криму виросло в два рази.