Колишній керівник одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що три останні справи НАБУ – це доволі вдалий старт на шляху боротьби із корупцією. Втім, найбільш резонансним він вважає затримання та розслідування діяльності екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Про це Саакашвілі розповів у коментарі Atlantic Council.

Політик зазначив, що підтримує дії бюро, але вважає, що в антикорупціонерів поки що недостатньо повноважень. Зокрема, детективам слід дозволити прослуховувати телефонні розмови чиновників та посадовців, якщо у тому є необхідність.

На думку Саакашвілі, протягом останнього часу найбільш гучними затриманнями були у справі екс-глави ДФС Романа Насірова та "політичного злодія в законі" Миколи Мартиненка.

"Мартиненко є більш важливим з двох. Він хрещений батько українського політичного класу", - додав він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Той факт, що суд відпустив Мартиненка без застави, а колеги взяли його на поруки, Саакашвілі вважає цинізмом.

"Важливо те, щоб таких людей побачили в наручниках. Нам потрібно буде набрати ще сто суддів і почати все з нуля", - підсумував політик.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що близька до Саакашвілі компанія постачатиме вугілля в Україну.