Компанія, близька до Михайла Саакашвілі, перемогла у тендері на поставку вугілля в Україну за завищеною ціною.

ПАТ "Центренерго" провело тендер на закупівлю вугілля імпортного виробництва для Зміївської та Трипільської теплоелектростанцій вартістю 1 904 000 000 грн, через систему Prozzoro.

В тендері брали участь польська компанія I–COAL Sp z o.o. b і грузинська "Сакнахшири GIG", але результати тендеру скасували. Очікувану суму тендеру підвищили до 1,9 млрд грн, і цей повторний тендер виграла грузинська компанія, яка буде поставляти в Україну вугілля вартістю 95 доларів за тонну, в той час як в Роттердамі сьогодні ціна 75 доларів за тонну.

Компанія "Сакнахшири" входить до складу "Грузинської індустріальної групи" (GIG), засновником якої є бізнес-партнер Саакашвілі Давид Бежуашвілі, брат екс-міністра оборони і екс-міністра закордонних справ Грузії при Саакашвілі - Гели Бежуашвілі.

Тепер за кожну тонну вугілля українці будуть переплачувати $20, а в цілому переплатять $14 млн, які отримають бізнес-партнери Михайла Саакашвілі. Як вважають експерти, це інвестиція влади у відносини з опозиційним політиком Михайлом Саакашвілі.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще