Компанія Samsung почне випробування своїх безпілотних автомобілів на дорогах Південної Кореї.

Відповідний дозвіл компанії дало Міністерство інфраструктури і транспорту країни, пише "Korea Herald".

Samsung почне тестувати Hyundai. В компанії спростували чутки про те, що вони збираються випускати власні авто.

"Мета пілотного запуску – розробка програмного забезпечення, нічого більше", — повідомили Samsung.

На тестову машину встановлять лазерні і радарні датчики інших виробників під управлінням штучного інтелекту Samsung. Головне завдання випробувань – навчити штучний інтелект керувати автомобілем в різних умовах, у тому числі за поганої погоди.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

За словами Сіраджа Шейха Ахмеда з транспортного центру в університеті Ковентрі, кермування є складним процесом, і хоча деякі речі легко автоматизувати, є такі, як, наприклад, малі маневри, які автоматизувати вкрай складно.

За інформацією південнокорейського відомства Samsung також збирається розробити свої власні комп'ютерні модулі і датчики. У листопаді 2016 року компанія викупила за $8 мільярдів американську фірму Harman, яка займається розробками подібних програм і компонентів.

У січні 2017 року в Samsung повідомили, що планують розробити власну платформу автономного управління, яку потім продадуть автовиробникам.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Audi і Porsche розпочали спільний проект зі створення безпілотного електрокара.