Вчені з'ясували, яким був кавун п'ять століть тому

поділитись
Незважаючи на блідий зовнішній вигляд, кавун за часів Ренесансу цілком міг бути дуже солодким

Виставлена ​​на аукціоні Крісті картина італійського художника XVII століття Джованні Станчі допомогла вченим з'ясувати, як за п'ять століть змінився звичайний кавун.

Про це повідомляє Vox.

Джованні Станчі в цілому зображував фрукти і овочі епохи Ренесансу. У правому нижньому кутку його картини розташувався кавун, несхожий на сучасне ласощі. Він і привернув увагу дослідників. Справа в тому, що саме так виглядав кавун до того, як його почали культивувати.

За словами професора Джеймса Ніенхауса з університету Вісконсіна, картина ілюструє історію селекції. Кавун родом з Африки. Однак після окультурення він успішно ріс в країнах Близького Сходу та Південної Європи.

Перші його поява на ринках і столах жителів датується приблизно 1600 роком.

Професор припускає, що незважаючи на блідий зовнішній вигляд, кавун за часів Ренесансу цілком міг бути дуже солодким.

Читайте також: Тайванська пекарня випускає хліб-кавун (фото)

У ньому могло бути високе вмістом цукру. До таких висновків професора наштовхнуло те, що кавун не тільки їли, а й робили з нього вино. У м'якоті стародавнього кавуна явно не вистачало лікопіну, що додає йому червоний колір.

Окультурення з часом виправило цей нюанс. Крім того, експерт зазначив більші кісточки в стародавньому кавуні, які за п'ять століть також змінилися під впливом селекції.

[image=17478]

Автор матеріалу: 
Znaj.ua
Нові стадіони відмінно підійдуть для проведення всіх заходів
0
0
14:35 11.12.2017
Ось що значить професіоналізм
0
0
10:18 11.12.2017
Достатньо просто рухатися
0
0
09:54 11.12.2017
Уряд розробляє довгострокову стратегію
0
0
09:40 11.12.2017
Фахівці провели велике дослідження
0
0
07:36 11.12.2017