Популяції метеликів, чутливих до засухи, можуть зникнути у Великобританії вже в 2050 році. Такого висновку дійшли вчені після дослідження.

Про це повідомляє науковий журнал Nature Climate Change.

Проте вчені вважають, що значні скорочення викидів парникових газів разом з підвищенням ефективності управління ландшафтами, підвищить шанси чутливих до засух метеликів на виживання не менш ніж до 2100 року.

Вчені визначили шість видів метеликів, чутливих до засухи. Серед яких, краєглазка егерія, товстоголовка лісова, капустянка, білан ріпаковий і бруквенниця. Вони навряд чи зможуть підтримувати чисельність своїх популяцій до 2050 року на поточному рівні навіть при найбільш сприятливому сценарії викидів.

Хороші новини, за словами дослідників, полягають у тому, що опір видів до змін клімату можна посилити з допомогою різних природоохоронних заходів. Проте є і погана новина. Досягти цього вдасться тільки за допомогою ефективного контролю над викидами парникових газів. Очікувати цього в найближчі кілька десятків років, судячи з усього, не варто.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Наркобізнес у Колумбії вирішили знищити метеликами

У минулому році два паралельні наукові досліджень вчених Ексетерського університету припустили наявність у природі типів місцевості, де види дикої флори і фауни зможуть пережити кліматичні зміни. Дослідники називають такі області рефугіумами.

Вчені стверджують, що стійкість метеликів до кліматичних метаморфоз тісно залежить від річної температури повітря і різноманітності ландшафту.