5 вересня автоматична міжпланетна станція New Horizons розпочала пікову фазу передачі даних. Вона отримала їх в липні цього року в ході прольоту повз карликової планети Плутон і її супутників.

Про це повідомили у прес-службі НАСА.

"На передачу десятків гігабайт даних піде близько року. Станція відправить на Землю спектральні, фотографічні, атмосферні та інші дані зі швидкістю до чотирьох кілобіт на секунду", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На МКС доставили спеціальний скафандр для захисту спини

Дані допоможуть зрозуміти еволюцію колишньої дев'ятої планети Сонячної системи.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наразі станція розташовується на відстані більше трьох мільярдів кілометрів від Землі. Інформацію, яку поширюють зі швидкістю світла, до Землі доходить в середньому за 4,5 години.

Поки в НАСА отримали близько п'яти відсотків всіх даних, зібраних New Horizons.

Довідка. На Землі дані з New Horizons приймають три антенні станції НАСА, розташовані в Мадриді (Іспанія), Голдстоуні (Каліфорнія, США) і Канберрі (Австралія).

Всі разом вони утворюють систему антен Deep Space Network, робота якої координується Центром космічних польотів імені Джорджа Маршалла в місті Хантсвілл (штат Алабама, США).