У Польщі із 1 по 4 вересня проходила 23-а Міжнародна виставка оборонної промисловості MSPO 2015. На ній українці вперше похвалились модернізованим комплексом протиповітряної оборони 2К12-2Д "Квадрат-2Д".

Про це пише блогер Zloy_odessit у своєму ЖЖ, публікуючи відповідні фото.

"Головне завдання новинки як моделі "на експорт" - це заміна комплексів ППО "Куб-М1", прийнятих на озброєння ще в далекому 1973 році і призначених для прикриття танкових і мотострілкових військових дивізіонів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Міжнародні навчання Sea Breeze 2015 перейшли до берегової фази (фото)

Результатом модернізації "Квадрат-2Д" стали збільшення терміну експлуатації технічних систем до 15 років та заміна морально-застарілої апаратури цифровими аналогами.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також автоматизували процеси виявлення повітряних цілей, підвищили рівень перешкодозахищеності та цілерозподілу, а також підвищення ремонтопридатності ЗРК "Квадрат-2Д".

Крім того, підвищили потужність двигуна, а в подальшому планують покращити систему охолодження і модернізувати систему гасіння пожежі.