Волонтерське об'єднання "Сестри Перемоги" розгорнули програму по забезпеченню українських гармашів трьох бригад сучасними системами наведення та управління. До цього бійці користувались застарілими системами наведення.

Про це пише Дивись.info.

"Розпочали з вивчення та вдосконалення програмного забезпечення відповідно до конкретних вимог тих чи інших артилерійських підрозділів. Потім до цих програм підібрали відповідне обладнання. Так народилась сучасна вітчизняна система керування вогнем артилерійських підрозділів "Кропива", - ідеться у повідомленні.

Згідно інформації, головна відміна риса системи полягає в тому, що вона може працювати в своїй мережі.

Читайте також: Американці беруть на озброєння автоматизовані гарматні вежі (фото)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Корегувальник на власному планшеті відмічає ціль. Мітка відразу, власними каналами зв'язку потрапляє до командира підрозділу. Він визначає, яка гармата працюватиме по цій цілі, і за допомогою власного комп'ютера дає вказівку гарматі або батареї.

Ніяких смс чи голосового супроводження. При відповідній підготовці, від виявлення ворога до його ураження може пройти менше хвилини. Без оновленої системи, за всіма нормативами, для здійснення вогневого нальоту у відповідь, нашим артилеристам потрібно щонайменше 15 хвилин.

Коштами волонтерів "Сестер Перемоги", протягом двох місяців, ці сучасні системи керування вогнем будуть встановленні в кількох артилерійських бригадах та у штабі сектора М.

Також вже встановленні у секторі Б, артилерійській бригаді. Ціна обладнання на одну арт бригаду коштує близько 120 тисяч гривень.

"Сьогодні ми привезли нашим мужнім гармашам 30 планшетів, до яких закуплені спеціальні батареї та зручні чохли, та 30 павербанків - пристроів для зарядки", – розповів волонтер Олексій

За його словами, поступово планують перевести все це в "цифру", яка буде стійка до російських засобів радіоелектронної боротьби.

Зараз новітня система керування вогнем впроваджується в підрозділи. А також проводиться низка навчань та занять з особовим складом по умінню ними користуватись.