Компанія Facebook почала працювати над супутником, який забезпечить доступ до інтернету африканським користувачам.

Про це пише Корреспондент.

"Проект супутника AMOS-6 - плід співпраці з французькою телекомунікаційною компанією Eutelsat", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Росії знову перевірять американську висадку на Місяць

За словами засновника соцмережі Марка Цукерберга, космічний апарат вийде на орбіту над Африкою і буде передавати сигнал на більшу частину континенту.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Згідно інформації, тільки на Кенію і Нігерію припадає близько 20 мільйонів користувачів мережі, більшість із яких виходить в інтернет з мобільних пристроїв.

Нагадаємо, наприкінці вересня на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку засновник Facebook заявив, що інтернет здатний допомогти Організації об'єднаних націй досягти поставлених цілей розвитку.

Він вважає, що за допомогою мережі можна вивести мільйони людей з убогості, оскільки інтернет створює нові робочі місця і обмінюється знаннями та інформацією.

За його розрахунками, розширення доступу в інтернет в країнах, що розвиваються, виведе з убогості близько 160 мільйонів чоловік.