Люди зможуть жити на Марсі вже у 2030 році, запевняє американська космічна агенція. Про це пише The Independent.

У НАСА стверджують, що до цього часу зможуть створити на планеті колонію, яка зможе функціонувати без втручання з Землі.

"Ми подорожуємо до Марсу. Через декілька десятків років, НАСА зробить кроки на шляху до встановлення людської присутності за межами планети Земля, і йдеться не лише про візити, а про проживання", - цитує видання агенцію.

НАСА визнає, що ця ініціатива потребує багато ресурсів та новітніх технологій, проте порівнює її з розміщенням перших поселень у Північній Америці.

Читайте також: Струмки на Марсі допоможуть колоністам створювати теплиці - NASA

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Ми знаємо, що всім цим викликам знайдеться вирішення, окрім цього, вже є стратегія, яка вдосконалить можливості їх подолання на шляху до розширення людської присутності у космосі", - запевняють в агенції.

Варто зазначити, що НАСА – не єдині, хто переслідує таку амбітну мету. Нідерландська космічна організація вже заявила про те, що створить перше поселення людей на Марсі до 2027 року. Побачимо, хто здобуде пальму першості.