Дослідники з університету Ерланген-Нюрнберг, інституту інформатики Макса Планка і Стенфордського університету розробили новий спосіб "реконструкції обличчя в режимі реального часу".

Про це повідомляє Popular Science.

Одна людина може корчити пики і розмовляти, а ці вирази і рухи будуть моментально відображатися на екрані на обличчі іншої людини.

"Реконструкція обличчя" трохи складніше, ніж просте відображення вираження на генерованому комп'ютером аватарі.

"Реконструкція виразів обличчя - дуже складне завдання, оскільки навіть найменші помилки в переданих рухах і невеликі невідповідності будуть помічені користувачем", - розповіли автори проекту.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Дослідники вирішили більшість проблем. Вони відстежували геометрію, відображення і текстури осіб як актора-джерела виразів, так і актора-"мішені".

Читайте також: Google купив португальського розробника панорамних фото

Найнезручніша деталь у відображенні - це зуби. Для цього автори використовують комп'ютерну симуляцію ротової порожнини. У результаті виходить дуже реалістичне відео.

Але система не позбавлена ​​недоліків. Якщо помахати рукою перед людиною, то це викличе химерні спотворення картинки.

Нова технологія відкриває море нових можливостей. Тепер можна змусити рот рухатись відповідно до дубльованого голосу.