Розробники з Технічного університету Джорджії у США винайшли принципово новий перетворювач для енергії Сонця.

Принцип дії пристрою доволі простий. Світлові хвилі "уловлює" спеціальна нелінійна "антена". Вона зроблена у вигляді багатошарової вуглецевої нанотрубки. Пристрій здатний перетворити світлові хвилі в змінний струм. Він, у свою чергу, потрапляє на діод-випрямляч, що включається і виключається мільйон мільярдів разів протягом однієї секунди.

В результаті за рахунок діода струм перетвориться в постійний.

Поки пристрій, що складається навіть з мільярдів спаяних разом "антен", не відрізняється високим коефіцієнтом корисної дії. Проте вчені розраховують вже через рік представити новий пристрій. Він, за їх словами, матиме значно більшу ефективність і матиме вже й комерційну цінність.

Читайте також: Інженер виготовив ліхтарик, який живиться людською енергією

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Розробники вважають, що можливо створити генератори, які при меншій собівартості будуть виробляти в два рази більше енергії. Вони згодом замінять поширені в наш час сонячні панелі.

Нагадаємо, за прогнозами міжнародної екологічної організації "Грінпіс" вже через 10 років сонячна та вітряна енергія порівняється за обсягами з вугільною. Вже до 2050 року людство зможе повністю перейти на відновлювані джерела енергії.