Американські учені з'ясували, що для високих показників розвитку економіки країни середня річна температура не повинна перевищувати13 градусів за Цельсієм. Повідомляє журнал Nature.

Починаючи з 1960 року, вчені порівнювали показники економічного розвитку держав планети. У результаті встановили, що найгірші коефіцієнт виходив в найспекотніші роки. У прохолодний період, коли температура була нижчою, ніж 13 градусів за Цельсієм, результати були зворотніми. Під час досліджень не враховувалися зовнішні чинники (ціна на нафту, технологічний прогрес).

Науковці відмічають, що залежність економічних досягнень від коливань температури за останні 50 років абсолютно не змінилася. Таким чином, в дуже теплих країнах низька продуктивність призводить до слабкої економіки.

Читайте також: Вчені знайшли Зірку Смерті із "Зоряних війн" у космосі

Нагадаємо, вчені встановили, що кліматичне потепління буде не таким стрімким, як передбачалося раніше. Процес глобального потепління сповільнився через природні цикли на 22% від прогнозованого.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще