Коли трапляється велика пожежа, місце загоряння зазвичай дуже сильно задимлене. Через це неможливо побачити що-небудь. Але пожежна служба англійського міста Манчестер, схоже, знайшла вихід з цієї ситуації.

Про це повідомляє Popular Science.

Пожежні використовують прикріплену до дрону інфрачервону камеру. Таким чином загін рятувальників може бачити крізь дим.

Безпілотник отримав назву Aeryon SkyRanger. Важить він 2,5 кілограма. Він може літати до 40 хвилин і на відстань більше півтора кілометрів. Безпілотник здатний підніматися на висоту більше трьох кілометрів і може літати за любої погоди. Винятком є лише вітер сильніший 13,5 метрів в секунду. Ним керує оператор за допомогою планшета. На нього передається відео з дрона в режимі реального часу.

Читайте також: DARPA створює дрон, який буде розчинятися в повітрі

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пожежні з Манчестера вже адаптували цю модель безпілотника і почали її використовувати. Це не перший випадок, коли дрони використовують під час гасіння пожежі. В основному їх використовують виключно професіонали. В Америці були випадки, коли любителі використовували дронів для боротьби з лісовими пожежами. Але цим вони тільки заважали професійним пожежникам.