Тайванський виробник "Quanta" створив крихітний комп'ютер на базі Windows 10 у вигляді блоку живлення. На виставці Computex в Тайбеї компанія Microsoft показала ряд пристроїв, які підтримують операційну систему Windows 10.

Серед них був комп'ютер Compute Plug розміром як звичайний зарядний пристрій для смартфона. Пристрій має два порти USB і один HDMI.

Про це повідомляє Нi-news.

Microsoft зазначає, що міні-ПК можна включити в будь-яку розетку американського стандарту і приєднати до телевізора. Це дає змогу перетворити телевізор на розумний комп'ютер. Ним можна керувати за допомогою цифрового помічника Cortana через Bluetooth-гарнітуру.

Варто відзначити, що у компанії "Quanta" вже є один міні-комп'ютер розміром з флешку. Він використовує Windows 8.1, чіп Intel Bay trail T-CR, 3 Гбайта оперативної пам'яті, а також накопичувач об'ємом 64 Гбайт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Учені винайшли спосіб на третину збільшити час роботи смартфонів

Compute Plug не єдиний міні-комп'ютер під управлінням Windows 10. На тій же платформі функціонує Foxconn Kangaroo з вбудованою батареєю на 6 годин роботи і сканером відбитків пальців. Пристрій також може перетворити телевізор в ПК.

Прихильники міні-комп'ютерів вважають, що ці пристрої можуть завоювати широку популярність в країнах, що розвиваються. Адже вони споживають менше енергії, мають достатню обчислювальну потужність, а також можливість голосового управління.