У Китаї вчені провели першу успішну генетичну модифікацію людини.

Про це повідомляє Molecular Genetics and Genomics.

Фахівці виправили мутації в людських ембріонах за допомогою CRISPR. Для цього дослідники використовували незрілі яйцеклітини, які штучно довели до дозрівання, і запліднили їх матеріалом від двох чоловіків із захворюваннями.

Перший донор сперматозоїдів мав мутацію G1376T, яка свідчить про пошкодження еритроцитів і анемію. CRISPR повністю отредактировала одну мутацію.

Другий донор мав мутацію бета41-42 (хвороба крові). Завдяки його сперматозоїдам, фахівці отримали чотири ембріона. CRISPR виправила тільки один з них. У другому випадку, система створила нову мутацію, а в інших взагалі не спрацювала. За словами вчених, їм вдалося виправити половину мутованих генів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", генетики з'ясували причину згасання організму. Це пов'язано зі зміною циклів день-ніч.