Сестра українського десантника Іллі Гайдука, який загинув у збитому Іл-76, хоче повернути Орден Богдана Хмельницького III ступеня президенту України Петру Порошенку. Військовослужбовця удостоїли високої нагороди посмертно.

Про це повідомила Іляна Гайдук в Facebook. До такого кроку її підштовхнуло те, що глава держави відкрито висловлював підтримку генералу Віктору Назарову, якого звинуватили в аварії військового літака з десантниками на борту в зоні АТО.

"Петро Олексійович, у відповідь на Вашу відкриту підтримку генерала В.Назарова, засудженого в службовій недбалості, яка призвела до загибелі 49 воїнів, хочу повернути Вам Орден "За мужність" третього ступеня, який був даний Вами моєму братові посмертно", - заявила сестра загиблого воїна.

Вона додала, що президент ігнорує всі звернення батьків, в яких вони просять усунути генерала від військової служби на час проведення судового розслідування. Порошенко, за її словами, не реагує на прохання сімей загиблих зустрітися з ним.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, суд визнав винним генерал-майора Віктора Назарова в справі про катастрофу військового літака Іл-76 з українськими десантниками на борту. Його засудили до семи років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще