Сьогодні, 6 квітня, Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму Україні.

Як пише портал "Європа без бар'єрів" це рішення є шостим етапом процедури надання безвізового режиму. Без попередніх п'яти, які Україна вже подолала, це було б неможливим.

Однак залишається ще кілька етапів, після яких, Україна отримає остаточний безвіз.

Так, після голосування Європарламент повинен передати своє рішення на затвердження Раді ЄС.

Потім, Рада ЄС повинна розглянути і схвалити документ. Для остаточного затвердження потрібні голоси не менше 55% країн, населення яких складає не менше 65% від загальної чисельності населення ЄС, для блокування - голоси не менше чотирьох країн, населення яких складає не менше 35%.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

На завершальному, восьмому етапі рішення про безвізе для України має вступити в силу – на 21 день після публікації в офіційному віснику ЄС або в день, зазначений в самому законодавчому акті.

Однак поки що, не ясно, коли Рада ЄС почне міжінституційні переговори. Тому питання українського "безвізу" може зависнути на невизначений час.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", надання Україні безвізового режиму підтримали 521 депутат Європейського парламенту.