Депутати Київради погодили звернення до українського парламенту та Уряду щодо посилення відповідальності за паління у заборонених місцях. Штраф можуть збільшити від 50 до 100 разів.

Про це йдеться у повідомленні Київради.

Зазначається, що законом встановлено перелік місць, де куріння заборонено, окрім спеціально відведених для цього зон. Водночас їхня сумарна площа не має перевищувати 10% загальної площі споруди чи приміщення, крім того в них має бути витяжна вентиляція. Однак дуже часто заклади відпочинку, ресторани, нехтують цими обмеженнями, та дозволяють курити, в тому числі, кальяни.

У зв'язку з цим, напрацьовано проект рішення, який пропонує внести зміни до адміністративного кодексу та закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

За словами автора проекту рішення, депутата Київради Алли Шлапак, ресторани часто вирішують заплатить штраф у 1,7 – 5 тисяч гривень, й далі продовжують порушувати норму, створюючи людям незручності.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Тому ми ініціювали значне підвищення штрафів — від 50 до 100 разів", - наголосила вона.

На її думку, лише розмір штрафу може змусити рестораторів дотримуватися закону, адже мінімальні - не здатні налякати власників закладів харчування, в яких можна палити.

Проект рішення ще розглядатимуть на пленарному засіданні Київради.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", фейкова кіберполіція ошукує киян та вимагає гроші.