Швейцарські лікарі знайшли найшвидший спосіб доставки крові в різні міста – вони планують відправляти її дронами.

Про це повідомляє The Verge.

За словами авторів ідеї, квадрокоптер знадобиться передусім в екстрених ситуаціях, коли медики готуються до операції, а ресурси біологічного матеріалу вичерпалися.

Відомо, що частіше за все кров перевозять на машинах, втім це значно уповільнює доставку, тому приватні компанії спільно із представниками сфери охорони здоров'я підтримали таку ініціативу.

Щоб відправити контейнер у потрібне місто використовують безпілотник Matterne, яким можна керувати за допомогою мобільного додатку: виставляти маршрут та змінювати напрямок за необхідності. Дрон може перевозити вантаж не більше одного кілограма і поки що долає дистанцію тільки у 20 кілометрів, але з часом її збільшать до 36 кілометрів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

Попри те, що тестування розробки пройшли успішно, офіційно запровадити її масове використання планують тільки на початку наступного року.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американці створили так звані "летючі танки" – квадрокоптери "B-Unstoppable".