Святкові застілля іноді вилазять боком і це практично в прямому сенсі слова. Дні обжерливості бувають у кожного. Навіть самі завзяті спортсмени іноді зриваються і дозволяють спокусам побороти тривале дотримання дієти.

Недавні дослідження дієтологів знайшли вихід з положення, щоб уникнути переїдання. Необхідно дотримуватися кількох правил, які допоможуть запобігти набір зайвої ваги через рідкісного, але рясного об'їдання.

1. Не голодуйте перед бенкетом
Коли ви змушуєте клітини свого організму голодувати, ви уповільнює свій метаболізм. Зазвичай, перед святковим бенкетом хочеться якомога більше з'їсти смачних страв, але голодування навпаки не дасть вам багато з'їсти за столом і при цьому зашкодить роботі обміну речовин. Трохи горіхів і грецький йогурт сприятиме підготовці організму до застілля. Перед застіллям обов'язково трохи перекусіть.

2. Випийте склянку води перед застіллям
Наші шлунки здатні утримувати літр їжі або рідини. Якщо випити кілька склянок води, то у вас цілком вистачить місця для смачних страв.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

3. Почистіть зуби
Випийте м'ятний чай або почистіть зуби: так ви змусите апетит заспокоїтися. Ранні дослідження показали, що смак м'яти трохи притупляє апетит.

4. Плануйте
Перед тим, як потрапити на застілля, заплануйте своє харчування. Наприклад ви можете з'їсти спочатку кілька заскусок, потім через час спробувати інше блюдо. Голод може змусити вас з'їсти відразу кілька страв, але це призведе до переїдання. Як ви плануєте свій день, так можна запланувати і черговість споживаної їжі.

5. З'їжте яблуко
Якщо перед великим бенкетом ви з'їсте яблуко, ви з'їсте на 15 відсотків менше калорій. Яблука багаті на клітковину, тому цей фрукт допоможе наситити ваш організм калоріями до застілля.

6. Сходіть в зал
Важка навантаження допоможе підготувати ваш метаболізм до урочистого застілля. Ранні дослідження показали, що тренування перед їжею допоможе знизити кількість калорій на третину.

7. Виспіться
Здоровий і повноцінний сон перед їжею зможе контролювати ваші гормони, які відповідають за апетит. Цей гормон збільшує бажання їсти великими кількостями, тому щоб приборкати монстра, перед застіллям треба поспати.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що перед спокусами важко встояти, особливо коли питання стосується харчування. Найчастіше шкідливі продукти нас більше приваблюють: яскраві упаковки напівфабрикатів або чарівний вигляд салатів з майонезом. Але варто задуматися, що ця краса та привабливість - привід надалі до важких захворювань. Люди, які намагаються стежити за своїм раціоном, постійно вивчають проблему користі і шкоди певних продуктів.