У Києві почали свою роботу фан-зони Євробачення. Це офіційне Євромістечко на Хрещатику і 4 «локації київської гостинності» - на Софіївській площі, 2 на Подолі та на Троїцькій площі біля Олімпійського стадіону.

Як повідомляють представники офіційного туроператора Євробачення - компанії «Пілот», до Києва приїде близько 20 тисяч іноземних гостей. Це не рахуючи офіційних делегацій країн-учасниць і працівників, задіяних у підготовці конкурсу.

Друга за масштабністю після Eurovision Village на Хрещатику фан-зона, на якій може розміститися до 10 тисяч чоловік, працює на Софіївській площі. Тут можна подивитися етапи конкурсу на великому екрані, вмонтованому в сцену, навчитися на майстер-класах робити сувеніри.

Пам'ятник Богдана Хмельницького оточили прапор країн-учасниць конкурсу.

Ціни в зоні фуд-корту цілком помірні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Особливу увагу привертає зелений килим, на якому можна посидіти або полежати, слухаючи виконавців.

Поруч на Михайлівській площі можна покататися на атракціонах. Після Великодня і фестивалю тут залишилися писанки, які організатори вирішили не прибирати і на час Євробачення.

На Троїцькій площі біля Олімпійського стадіону виступають фольклорні та джазові колективи, учасники проекту «Х-Фактор» та конкурсу «Голос. Діти», а також відомі українські гурти та виконавці. Крім того, тут обладнано дитяча зона і зона виставок і продажу. Концерти пройдуть 7, 9 і 14 травня в 16:00; 10 і 12 травня — в 19:00.

Локація на Контрактовій площі оформлена креативно. Організатори назвали її Feel Ukraine — «Відчуй Україну». Відчути Україну можна, повалявшись на великому сіннику.

Замість лавок, глядачам запропонували сидіти на пресованих снопах сіна.

В кіосках вже можна придбати напої та закуски. На сцені проходять конкурси музикантів-початківців. Тут пройдуть виставки і майстер-класи, на екранах сцени будуть демонструвати відеофільми. А кожен день буде тематичний — день джазу, день майстрів.

На Поштовій працює розважальна зона «Євробачення: Ретроспектива». Тут проходить конкурс караоке. Глядачі можуть оцінити виконання композицій-переможниць конкурсу євро-пісні різних років.

Простір навколо сцени прикрашене прапорами всіх кольорів веселки.

Вхід на всі фан-зони вільний, але відвідувачів просять мати при собі документи, що засвідчують особу, - в цілях безпеки.